Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 4, 2018 in Economic, International, Politic, Profesional | 0 comments

Întrevedere cu domnul Khalaf Khalafov, vice-ministrul afacerilor externe al Republicii Azerbaidjan

Am avut astăzi o întrevedere foarte bună cu domnul Khalaf Khalafov, vice-ministrul afacerilor externe al Republicii Azerbaidjan. Am subliniat nivelul excelent al relațiilor bilaterale România – Azerbaidjan, în contextul parteneriatului strategic dintre țările noastre.

Am subliniat că, pentru țara noastră, Azerbaidjanul este un partener strategic valoros, România fiind printre primele state care a recunoscut independența Azerbaidjanului și primul stat membru UE care a semnat o Declarație de Parteneriat Strategic cu Baku.

În același timp, în anul 2018, atât România cât și Azerbaidjan sărăbătoresc cenetenarul unor importante evenimente istorice.

În cadrul întâlnirii am discutat teme de intres comun, accentuând dorința ambelor părți de a dezvolta parteneriatul strategic, în special pe dimensiunea economică.

De asemenea, am subliniat importanța convocării, în cursul anului 2018, a celei de a cincea sesiuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale de cooperare economică și tehnico-științifică România-Republica Azerbaidjan.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.