Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 18, 2017 in International, Politic, Social | 0 comments

Întrevedere cu domnul Julian King, comisarul european pentru securitate

Astăzi am participat la întrevederea Comisarului European pentru Uniunea de Securitate, domnul Julian King, cu membrii Comisiilor pentru afaceri europene și pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și Senat.

Reuniunea se înscrie în cadrul vizitei pe care domnul Comisar King o are în București pentru a dezbate subiectul inițiativei privind Uniunea de securitate, discuțiile concentrându-se pe Directiva privind lupta împotriva terorismului și a radicalizării, Regimul armelor și Sistemul de înregistrare a datelor de identificare pentru pasageri.

În cadrul dezbaterii am subliniat, după cum am făcut-o în repetate rânduri, rolul pe care țara noastră îl are la nivel european și euro-atlantic în asigurarea securității cetățenilor, cu atât mai mult cu cât România apără cu succes ce-a de-a doua graniță externă a Uniunii Europene ca lungime.

În egală măsură, am evidențiat faptul că România se numără printre statele performante în lupta împotriva terorismului și a radicalizării, fiind un participant activ la activitățile de prevenire și combatere a terorismului în Europa, atât în ce privește aplicarea legii, cât și în ce privește dimensiunea de intelligence.

Totodată, țara noastră susține atât armonizarea legislației în domeniul regimului armelor și munițiilor la nivel european, cât și crearea unui sistem centralizat la nivel european de înregistrare a datelor de identificare pentru pasageri, demers cu beneficii importante în lupta împotriva terorismului, a criminalității organizate și a traficului ilicit, precum și în contextul efortului de gestionare a crizei migraţioniste și a efectelor acesteia.

De asemenea, în contextul discuțiilor referitoare la radicalizarea în mediul online și amenințările adiacente fenomenului terorist care se perpetuează în spațiul virtual, am salutat propunerea domnului comisar Julian King referitoare la înființarea unei agenții europene de securitate cibernetică.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.