Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 27, 2017 in International, Politic | 0 comments

Este nevoie de strategii aprofundate împotriva radicalizării

Am participat astăzi, în cadrul panel-ului privind combaterea cauzelor extremismului violent și atrocităților în masă și identificarea strategiilor de succes pentru de-radicalizare, la discuții de substanță pentru a intensifica lupta cu provocările actualului mediu de securitate, cu precădere în domeniul combaterii fenomenului terorist, a tuturor formelor de manifestare a acestuia sau a ameninţărilor adiacente şi a oferi siguranţă şi securitate cetăţenilor noştri.

Este nevoie de o abordare holistică a cauzelor care conduc la extremism violent și radicalizare, inclusiv din punctul de vedere al contextului istoric de manifestare a extremismului violent, a marginalizării și discriminării unor categorii sociale, a lipsei de oportunități socio-economice și a coeziunii sociale din unele părți ale lumii sau a incapacității unor state de a asigura o guvernanță adecvată asupra teritoriilor proprii.

Este nevoie de strategii aprofundate care să se îndrepte împotriva radicalizării, în special cea din spațiul cibernetic. Trebuie să ne unim eforturile pentru a înlătura mesajele propagandistice care instigă la ură și violență și care circulă prin intermediul rețelelor de socializare.

Alături de Roberto Montella, Secretar General al AP al OSCE

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.