Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 19, 2018 in Economic, International, Politic | 0 comments

Dezbatere privind Strategia națională în domeniul proprietății intelectuale

Am fost onorată să particip la dezbaterea privind Strategia națională în domeniul proprietății intelectuale, organizată, astăzi, de către Ambasada Statelor Unite ale Americii la București.

În orice țară strategia națională în domeniul proprietății intelectuale aduce o contribuție esențială la dezvoltarea durabilă, jucând un rol major în încurajarea creativității și inovării, în creșterea gradului de conștientizare asupra temei în rândul publicului, precum și din perspectiva înțelegerii și respectării proprietății intelectuale.

Proprietatea intelectuală este una dintre pietrele de temelie ale dezvoltării economice, sociale și culturale, care protejează produsul inteligenței umane și garantează beneficiul consumatorilor de a folosi acest produs.

Protecția proprietății intelectuale este esențială pentru promovarea comerțului și a inovării și devine din ce în ce mai importantă în contextul actual al globalizării și al nivelului ridicat de competitivitate. Având în vedere acest climat, avantajul competitiv poate fi atins numai de companiile care implementează soluții inovatoare în afacerile lor. Fără protecția ideilor, firmele și persoanele din domeniu nu ar putea valorifica pe deplin avantajele invențiilor lor și ar fi mai puțin înclinați spre cercetare și dezvoltarea de produse și servicii noi. Totodată, am subliniat, în context, că securitatea cibernetică rămâne o prioritate.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.