Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 9, 2017 in Economic, International, Politic | 0 comments

Demersuri în vederea candidaturii României pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente

Guvernul a adoptat astăzi o nouă măsură necesară și foarte importantă în vederea candidaturii României pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA). Astfel, „Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru asigurarea participării României la procesul de relocare a instituțiilor/agențiilor Uniunii Europene” creează cadrul legal prin care statul român să realizeze demersurile și să ia măsuri pentru identificarea sau selectarea imobilelor necesare pregătirii și participării României la procesul de relocare a EMA.

Succesul candidaturii României va depinde în mare măsură de constituirea unui dosar în care să se regăsească, ca element esențial, o ofertă de sediu corespunzătoare cerințelor transmise de președinții Consiliului European și Comisiei Europene. Prin acest act normativ, Secretariatul General al Guvernului este mandatat să identifice un imobil proprietate publică sau privată a statului situat pe teritoriul României, care să poată găzdui Agenția Europeană pentru Medicamente. În cazul în care acest imobil nu este identificat, Secretariatul General al Guvernului se angajează să inițiaze o procedură transparentă și nediscriminatorie de selecție pe piață a imobilului necesar.

În calitate de ministru delegat pentru Afaceri Europene voi promova candidatura României pentru relocarea EMA, atât la nivelul statelor membre, cât și la nivelul instituțiilor europene. Am convingerea că după zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană, țara noastră merită să găzduiască un sediu al unei agenții europene. Bucureștiul este pregătit pentru găzduirea Agenției Europene a Medicamentului, oferind expertiza numeroșilor actori importanți din domeniul farmaceutic, inclusiv laboratoare și companii farmaceutice de renume mondial care își desfășoară activitatea în Capitală.

 

Mai multe informații pe pagina Guvernului României: http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/demersuri-in-vederea-relocarii-la-bucure-ti-a-agentiei-europene-pentru-medicamente

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.