Pages Menu
Categories Menu

Posted on Apr 17, 2019 in Economic, International, Politic, Social | 0 comments

Conferința „East European Security Threats. The Romanian Strategic Outpost”

În mesajul transmis în cadrul conferinței „East European Security Threats. The Romanian Strategic Outpost”, organizată, astăzi, de Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților, împreună cu Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall, am apreciat ideea focalizării dezbaterilor asupra vecinătății estice a Europei, regiune în care evoluțiile conflictelor prelungite au implicații negative pe termen lung asupra întregii securități europene și euro-atlantice.

Totodată, am arătat că deciziile clare și ferme adoptate de NATO ca răspuns la deteriorarea situației de securitate din vecinătatea sa estică acoperă principalele două dimensiuni, fiind parte a unei abordări cuprinzătoare și coerente: consolidarea poziției de descurajare și apărare a Alianței pe întregul flanc estic și, respectiv, amplificarea sprijinului pentru partenerii regionali.

În încheierea mesajului, am subliniat importanţa menţinerii vigilenţei şi adaptării constante a răspunsului nostru comun în faţa provocărilor şi ameninţărilor cu care ne confruntăm în această regiune, împreună cu partenerii noștri, care împărtășesc valorile, principiile și obiectivele noastre.

Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, alături de Centrul European pentru Studii de Securitate…

Publicată de Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor pe Miercuri, 17 aprilie 2019

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.