Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 26, 2017 in International, Politic, Social | 0 comments

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, în cadrul şedinţei de astăzi, a avizat favorabil un Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2017 privind unele măsuri pentru asigurarea participării României la procesul de relocare a instituţiilor/agenţiilor Uniunii Europene.

Adoptarea acestui proiect de lege este foarte importantă în perspectiva candidaturii României pentru relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului, după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar. După cum am afirmat în repetate rânduri, inclusiv în calitate de ministru delegat pentru afaceri europene, la zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană, ţară noastră merită cu prisosinţă să găzduiască o agenţie europeană.
Dosarul tehnic în privinţa candidaturii este extrem de bine realizat de către instituţiile responsabile astfel încât România să poată candida cu şanse reale în privinţa relocării Agenţiei Europene a Medicamentului. Este estenţial în acest moment să se continue, cu profesionalism , seriozitate şi pragmatism, efortul diplomatic de securizare a alianţelor politice, în interiorul UE, de sprijin pentru candidatura României din partea altor state membre prietene şi partenere în acest proiect important pentru ţara noastră.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.