Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 27, 2017 in Cultural, International | 0 comments

Aniversarea lui Henry A. Kissinger

Personalitate prolifică a istoriei recente şi unul dintre cei mai relevanţi şi importanţi scriitori din sfera relaţiilor internaţionale şi al studiilor de securitate, Henry Alfred Kissinger reprezintă şi astăzi, la fel ca în perioada Războiului Rece, unul dintre cei mai influenţi diplomaţi şi academicieni din întreaga lume, dovedind de fiecare dată o cunoaştere profundă a lumii în care trăim.

Fost Secretar de Stat şi Consilier pe probleme de securitate al preşedinţilor americani Richard Nixon şi Gerald Ford, Kissinger a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace în 1973 pentru contribuţia sa la sfârşitul Războiului din Vietnam. Atât în scurta, dar relevanta sa activitate politică, cât mai ales în cariera sa diplomatică şi academică, Henry Kissinger a crescut în mod continuu generaţii de oameni pasionaţi, ca şi el, de relaţiile internaţionale şi de securitate. Opere ale sale, precum „Diplomaţia” sau „Ordinea mondială”, se numără şi astăzi printre cele mai importante radiografii ale societăţii contemporane, dovedind în egală măsură o capacitate prospectivă de neegalat.

Astăzi, Henry Kissinger împlineşte 93 de ani. Cu multă onoare îi transmit, pe această cale, urările mele de sănătate, viaţă lungă şi forţă de muncă în continuare în ilustra sa carieră diplomatică şi academică.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.