Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 21, 2017 in Economic, International | 0 comments

Acordul CETA dintre Uniunea Europeană şi Canada a intrat astăzi în vigoare

Acordul Economic şi Comercial Cuprinzător dintre UE şi Canada (CETA), încheiat în urmă cu mai puţin de un an, a intrat astăzi în vigoare. Momentul marchează, în primul rând, noi perspective pentru cetăţenii europeni şi, implicit, pentru români, care vor beneficia de noi investiţii, locuri de muncă şi posibilităţi pentru export, precum şi de posibilitatea de a călători fără vize în Canada, ca urmare a negocierilor purtate cu partea canadiană.

Dincolo de perspectivele economice şi comerciale fără precedent în relaţia dintre UE şi Canada pe care le oferă, CETA aduce o provocare nouă în ce priveşte gestionarea, din acest moment, a beneficiilor comerciale şi economice ale acordului pentru ambele maluri ale Atlanticului, putând inclusiv constitui un exemplu de la care să fie repornite, în viitor, negocierile pentru un acord similar cu Statele Unite ale Americii.

În egală măsură, consider că intrarea în vigoare a CETA aduce un suflu nou în ce priveşte nivelul de ambiţie şi dimensiunea globală a Uniunii Europene, reprezentând nu doar o premieră în domeniul cooperării economice şi comerciale între Uniune şi unul dintre principalii săi parteneri şi o consolidare, totodată, a relaţiilor strategice dintre cele două părţi, dar şi un prim pas către consolidarea unui profil global al Uniunii Europene cu beneficii nu doar pentru cetăţenii europeni, dar şi pentru întreaga lume.

http://www.mediafax.ro/economic/acordul-ceta-dintre-canada-si-uniunea-europeana-a-intrat-in-vigoare-care-sunt-efectele-in-romania-16737087

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.