Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 14, 2017 in Cultural, International | 0 comments

62 de ani de când România a devenit membru al ONU

Pe 14 decembrie, în urmă cu 62 de ani, România a devenit membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite, unul dintre cele mai importante organisme internaționale cu rol în asigurarea păcii, stabilității și cooperării la nivel mondial, în respectarea drepturilor omului și a dreptului internațional.

Pe parcursul anilor, ţara noastră a reuşit prin profesionalism să aducă o contribuție de substanță la realizarea obiectivelor ONU, devenind un membru activ important al Organizaţiei. România a deţinut de mai multe ori rolul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate şi în Consiliul Economic şi Social (ECOSOC), precum şi preşedinţia celei de-a XXII-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, în 1967.

În acest an, România şi-a lansat oficial candidatura pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite în intervalul 2020 – 2021. Alături de apartenenţa la NATO şi Uniunea Europeană, activitatea României în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite demonstrează ataşamentul nostru pentru valorile democratice în cel mai pur spirit occidental.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.