Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 5, 2019 in International, Personal, Social | 0 comments

5 octombrie – Ziua internațională a educației

Astăzi, 5 octombrie, la nivel internațional, se celebrează Educația, unul dintre pilonii principali fără de care o societate nu se poate dezvolta, iar omenirea nu poate evolua.
Educația este cea mai bună zestre pe care o lăsăm copiilor noștri, pentru că le oferă șansa la o viață mai bună, iar banii alocați acestui domeniu reprezintă cea mai sigură investiție pentru viitor.
„Relațiile pozitive și sentimentul de apartenență cultivate de dascăli le oferă elevilor confortul, încrederea, competența și motivația de a învăța”, susține Dr James P. Comer, de la Universitatea Yale. De aceea, în centrul sistemului de educației ar trebui să se afle, deopotrivă, atât dascălul, cât și elevul.
În prezent, meseria de dascăl este pe cât de solicitantă, pe atât de provocatoare, acesta fiind nevoit să se reinventeze zi de zi pentru a ține pasul cu ritmul schimbărilor pe care le aduce dezvoltarea tehnologică. Dascălul trebuie să ofere educație unui elev care este conectat în permanență la informații prin intermediul Internetului, care, de altfel, îl și determină să pună foarte multe întrebări.
Întrucât starea de sănătate emoțională a unui elev își pune amprenta asupra rezultatelor școlare, dascălul ar trebui să-l ajute pe elev să fie campion nu numai la învățătură, ci și al propriei lui vieți. Elevul respectat, validat, apreciat va ajunge un adult cu încredere în el și cu stima de sine ridicată care îl vor ajuta să ia cele mai bune decizii pentru a-și croi cel mai bun drum în viață.
Dascălii au, așadar, o misiune foarte importantă și anume de a forma viitorii adulți bine pregătiți profesional, dar și echilibrați emoțional.
Ziua Mondială a Educației este un bun prilej pentru fiecare dintre noi de a aduce un omagiu dascălilor de pretutindeni și în special celor care ne-au îndrumat primii pași pe calea formării noastre ca oameni.
La mulți ani, dragi apostoli ai culturii!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.