Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 4, 2019 in International, Personal, Social | 0 comments

4 iunie – Ziua internațională a copiilor victime ale agresiunii

La iniţiativa ONU, pe 4 iunie este marcată Ziua internațională a copiilor victime ale agresiunii, o zi care ne aminteşte de durerea suferită de copiii din întreaga lume care sunt victime ale abuzului fizic, psihic sau emoţional. În acelaşi timp, marcarea acestei zile ne atrage atenţia asupra responsabilităţii noastre fundamentale de a-i proteja pe copii şi de a ne asigura că drepturile lor sunt respectate.

Consider că orice formă de violență trebuie condamnată cu fermitate, iar activitatea mea ca parlamentar reflectă această convingere. Legea egalității de șanse, care prevede înăsprirea sancțiunilor pentru cei care se fac vinovați de acte de violență domestică îndreptate împotriva copiilor sau a femeilor, sau Convenţia de la Istanbul, cel mai cuprinzător tratat internațional privind combaterea violenței împotriva femeii și a violenței domestice, pentru a cărui semnare și ratificare de către țara noastră m-am luptat în calitate de parlamentar de referinţă al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenţei împotriva femeilor, reprezintă două dintre proiectele dragi mie, care oferă un cadru legislativ modern în combaterea violenței.

Cred, totodată, că pentru a combate flagelul violenţei împotriva copiilor, esenţial este să garantăm accesul tuturor copiilor la educaţie, inclusiv al celor din comunităţile defavorizate. Educaţia este cea mai bună zestre pe care putem să o lăsăm copiilor noştri şi “cartea de vizită” pentru un viitor mai bun.

Copiii sunt cea mai de preţ avuţie, iar dacă nu vom avea grijă de ei, viitorul nostru va fi mult mai întunecat şi mai trist.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.