Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 17, 2019 in International, Personal, Social | 0 comments

17 octombrie – Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei

După ce în februarie 1987 părintele Joseph Wresinski a făcut un apel la Comisia ONU pentru Drepturile Omului pentru examinarea problemei sărăciei extreme şi a drepturilor omului, în anul 1993, la inițiativa ONU, a fost marcată pentru prima data Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei, pentru a conştientiza importanţa luptei pentru combaterea şi eradicarea sărăciei în întreaga lume. Datele recente sunt extrem de îngrijorătoare, Banca Mondială estimează că peste 1 miliard de oameni trăiesc într-o sărăcie cruntă, cu mai puţin de 1 dolar pe zi.

Mai mult, date recente furnizate de Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură arată că, din totalul populaţiei globale, de peste 7 miliarde de oameni, aproximativ 925 de milioane suferă din cauza foametei, sărăcia având un rol determinant în decesul a cel puţin 5 milioane de copii, în fiecare an, în întreaga lume.

Este și de datoria noastră să dedicăm mai multe resurse și eforturi pentru a ameliora această situație, să acționăm împreună împotriva sărăciei extreme şi să susţinem prosperitatea pentru toată lumea.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.