Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 11, 2017 in International, Politic, Social | 0 comments

16 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001

Astăzi se împlinesc 16 ani de la teribilele atentate teroriste din 11 septembrie 2001, momentul care a schimbat definitiv lumea în care trăim şi punctul dincolo de care am învăţat, cu siguranţă, să preţuiesc mai mult viaţa şi să lupt mai mult pentru umanitate şi pentru valorile democratice. An de an, în această zi, revin imaginile şi sentimentele de groază care au cuprins întreaga lume şi revine în prim plan, totodată, datoria pe care o avem cu toţii de a lupta cu toată puterea împotriva terorismului şi a ororilor pe care, din păcate, acest flagel contemporan le provoacă încă.

Pentru mine, astăzi se împlinesc 16 ani de când am renăscut. În perioada în care teribilele atacuri au zdruncinat Statele Unite şi întreaga lume, mă aflam în New York, activând pe Wall Street, iar în fatidica zi de 11 septembrie ar fi trebuit să mă aflu în sediul World Trade Center. Un miracol a făcut să nu mă aflu în clădire la momentul atacurilor, fiind nevoită să amân întâlnirea pe care o aveam programată în dimineața cu pricina, la etajul 42 într-unul dintre turnurile spulberate de atacatori. Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru că mi-a schimbat destinul în acea zi și m-a împiedicat să ajung la World Trade Center, însă atmosfera pe care am simţit-o atunci şi solidaritatea profundă pe care am întâlnit-o m-au marcat pentru totdeauna, constituind o lecţie de caracter, mândrie, demnitate și solidaritate umană care va rămâne cu mine pentru totdeauna.

Momentul 11 septembrie 2001 a inaugurat, fără doar şi poate, o nouă eră în istoria umanităţii, care ne aminteşte în fiecare moment cât este de important să ţinem unii de alţii şi să dovedim solidaritate nu doar în momente de cumpănă, dar şi în ce priveşte îndeplinirea unor obiective cu rezonanţă globală, aşa cum este cel al eliminării terorismului din lumea în care trăim.

 

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.