Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 2, 2019 in International, Politic, Profesional | 0 comments

15 ani de la aderarea României la NATO

În urmă cu 15 ani, România devenea membru cu drepturi depline a celei mai importante alianțe de securitate din acest secol – NATO.
La 29 martie 2004, România a depus instrumentele de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului României la sediul NATO, aşezând astfel ţara noastră alături de statele occidentale cu care împărtăşim aceleaşi idealuri de pace şi prosperitate.
Aderarea României la NATO din 2004 a avut loc în timpul guvernării PSD. Și tot în timpul guvernării Partidului Social Democrat, România și-a asumat, în anii anteriori, alocarea a 2% din Produsul Intern Brut pentru apărare, respectându-ne astfel angajamentele față de partenerii noștri. Sunt mărturii certe și repere incontestabile ale atașamentului României față de valorile europene și euro-atlantice!
La 15 ani de la aderarea la NATO, România a dovedit că este un stat membru matur şi responsabil, capabil să îşi îndeplinească toate obligaţiile care îi revin din acest statut. Ţara noastră a devenit un furnizor important de securitate pentru regiunea extinsă a Mării Negre, în condiţiile unui climat de securitate marcat de ameninţări.

La mulți ani, România! La mulți ani, NATO!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.