Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 10, 2018 in International, Personal, Politic, Profesional | 0 comments

10 decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

Pe 10 decembrie, în fiecare an, este aniversată Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, semnificând adoptarea şi proclamarea, de către Organizaţia Naţiunilor Unite, pe 10 decembrie 1948, a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.
Oamenii s-au născut cu drepturi egale şi inalienabile, cu libertăţi fundamentale care nu pot fi puse sub semnul întrebării, iar această zi trebuie să reprezinte peste tot în lume un prelej de a reitera necesitatea de a lupta împotriva oricărei forme de abuz sau discrminare care atentează la drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului.
Ororile istoriei ne îndeamnă să apărăm în fiecare zi libertăţile şi drepturile oamenilor într-o lume pentru care trebuie să luptăm să o facem un loc mai bun pentru toţi. Aşa cum sunt subliniate la nivelul Declaraţiei Universale adoptate în 1948, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului sunt comori pe care le avem şi pe care trebuie să învăţăm cum să le împărţim şi apărăm cu orice preţ.
Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să ne reamintim de datoria pe care o avem faţă de semenii noştri de pretutindeni de a lupta împotriva oricâror forme de manifestare a violenţei, a abuzurilor sau a discriminării, la care mult prea mulţi oameni sunt supuşi încă în multe locuri din lume.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.