Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 23, 2012 in Politic | 9 comments

Vreau o Romania puternica in care sa ne tinem de cuvant!

9 Comments

  1. @ Ana Birchall

    Stimată doamnă,

    Numai că românii nu-şi aleg, în acest moment, Executivul… ci Legislativul.

    Eu mi-aş dori deci să aflu mai multe despre legile USL ce vor fi iniţiate în următorii patru ani.

    De exemplu ar fi interesat de văzut proiectul de lege al insolvenţei personale… care, la numărul mare de datornici pe la bănci, cred că ar stârni un interes major.

    Doamnă Birchall,
    Ştiţi ce-mi propune mie candidatul-deputat USL? Că va fi un bun primar dl. Piedone, respectiv locuri de parcare, spaţii verzi, fluidizarea circulaţiei…

    Eu cred că USL-ul trebuie să promoveze foarte rapid proiectul de modificare a Constituţiei (care, din câte am înţeles, este destul de interesant) şi celelalte proiecte legislative. Nimeni nu poate face promisiuni de guvernare pentru că instituţia numită Guvern nu a fost, nu este şi nu va fi un Guvern al unui partid politic şi nici al unui politician, el este un Guvern al României (a promite deci o anumită guvernare înseamnă din start o depăşire a atribuţiilor discreţionare normale şi trecerea la abuzul de putere), promisiunea nu se poate face decât pe seama faptul că un candidat ajuns deputat sau senator poate iniţia o lege. Iniţierea unei legi nu poate fi îngrădită de nimeni. În măsura în care legea este bună, ea va fi şi adoptată. Neadoptarea unei legi nu poate fi un motiv de învinuire a unui parlamentar. Din acest motiv, un candidat care propune electoratului anumite legi nu poate fi împiedicat să-şi ducă la îndeplinire promisiunea electorală. Guvernarea în schimb nu poate fi promisă pentru că nu ai cum să cunoşti ce va fi în următorii patru ani, în plus, politicile de guvernare sunt puternic limitate de politica generală a UE (vezi de exemplu pactul fiscal).

    De aceea eu aştept USL-ul să ne promită nu cum va guverna, ci cum va legifera. Sunt foarte interesat, de exemplu, de forma finală a legii sănătăţii (care, spre disperarea mea, încă este aşteptată de la Guvern şi nu ca iniţiativă parlamentară).

    • TU SĂ TACI PISĂLOGULE!
      🙂 🙂 🙂

    • Aş tăcea, dar trece campania electorală şi nu am văzut încă nici un proiect legislativ exprimat în stadiul „numai bun de depus în Parlament”. Am început să mă panichez.

      În campanie nici măcar nu mi se mai spune că va fi bine, doar că este rău şi fiecare dă vina pe ceilalţi pentru asta.

      Aş striga SOS, dar mă îndoiesc că ştie foarte multă lume că acest strigăt se referă la salvarea sufletului şi mi-e că-mi dau brânci pe scări în jos… or eu nu sunt demiurgul din poezie.

      • Ce proiect vrei să vezi Biblio?
        – ARD-ul
        orice proiect ar prezenta este necredibil.
        – PNL-ul
        este într-o degringoladă totală.
        – PSD-ul
        are acute dureri în „başcheţi” deoarece:
        DACĂ AR VREA SĂ PIARDĂ ALEGERILE NU ARE CUM!

        Vom trăi şi vom vedea ce va fi după aceste alegeri.
        Bine nu va fi!
        DAR NU DIN CAUZA FAPTULUI CĂ LA GUVERNARE VA FI PSD-ul!
        Ci din cauza noului val al crizei care de data aceasta (din semnele pe care le am) va fi nimicitor.

        În consecinţă eu nu aştept proiecte ci mă mulţumesc cu oameni care o dată ajunşi în Parlamentul României să facă ceva pentru noi românii.

        Uite, de exemplu Ana Birchall a spus că se va lupta să mărească alocaţiile minorilor.
        Dacă ea va reuşi să mărescă alocaţiile, nu cu 50-100 de lei, ci cu 5-10 lei să ştii că va fi o realizare.

        Mda.

        PS Ana Birchall tocmai am venit de pe Planeta Moldova şi am veşti bune pentru tine:
        VEI CÂŞTIGA!

        • Se votează legislativul şi nu alocaţiile pentru minori. Eu mi-aş dori să fie expusă pe larg modificarea constituţiei, viitoarea lege a sănătăţii, se tot vorbeşte despre o lege a insolvenţei personale (şi cred că românii abia aşteaptă o astfel de lege în condiţiile zilei de astăzi), am auzit că USL-ul vrea să schimbe şi legea referendumului, dar şi să propună un Cod Electoral. Dar prea multe nu ştiu… dar ce am tras pe unul şi pe altul de limbă…

  2. @Biblio,
    Foarte corect ce spuneti,iar in ceea ce ma priveste gandesc la fel ca dv.Mai trebuie cerut candidatilor nostri ca in legislativul urmator sa aibe in vedere mult mai mult SIGURANTA CETATEANULUI,o mai mare protectie a persoanelor defavorizate.

    • Mulţumesc. Este plăcut să ştii că nu eşti singur.

  3. Ana,
    eu vreau in primul rand Legea PET-ului. ca in Germania, Suedia etc. cauta pe la prietenii tai si iti vor trimite ei legislatie destula. eu iti spun cateva idei aici…

    Poluantii – Coca Cola, Bergenbier, Ulvex, etc. sa fie obligati sa recupereze 100% deseurile de platic si aluminiu. In plus sa nu uitam ca unii si-au mutat fabricile din romania. Trebuie sa le trimitem deseuril;e inapoi. acolo unde fabrica.

    Pe orice recipeint sa fie trecuta contravaloarea unui recipient gol [ am inteles ca Auchan plateste 50 de bani pt sticlele de platic si 1 leu pt sticla de sticla]

    Supermarketurile sa fie obligate se instaleze automate care preiau ambalajele si apoi elibereaza un bon valoric.

    Micile magazine de cartier sa fie si ele obligate sa primeasca ambalajele.

    Romanii trebuie educati sa nu isi mai bata joc de bani. Am amici in strainatate, castiga ca 2.400 euro/luna dar se duce fiecare la magazin cu sticlele si cutiile de aluminiu. In fiecate familie se consuma 2-3 sticle de ulei/luna. Ca sa nu mai vorbim de bere si sucuri. Practic se arunca banii pe fereastra.

    … in categoria poluanti putem sa ii bagam si pe producatorii de pasta de dinti sau
    conserve.

    • Stimate domn,
      Marea problemă la PET-uri nu este colectarea. Dacă se oferă bani pentru PET-uri, cu siguranţă că ele se vor colecta. Deja înţeleg că se colectează, alături şi de dozele de suc şi bere şi nu este nevoie de investiţii prin magazine, în România sunt mii de oameni care caută prin gunoaie ca să găsească ceva ce poate fi dat la REMAT care curăţă totul ca în palmă… Important este însă ca lor să le fie rentabilă activitatea şi să poată exista din această activitate. La 50 de bani pe o sticlă PET (de regulă într-o sticlă de 500 ml e cam tot atâta material cât într-o sticlă de 2 litri). Problema este ce faci cu ele mai departe pentru că nu este aşa uşor să le refoloseşti.

      După colectare este nevoie de facilităţi de sortare (după natura materialului, inclusiv culoare), măcinare şi desigur de fabrici care să absoarbă o cantitate destul de mare de PET-uri în scopul reprelucrări, cum ar fi o fabrică de fibre de poliester dotată cu aparatajul necesar reciclării. Mie îmi este frică că materialele reciclate în acele tomberoane specializate ce apar pe străzi ajung… tot la groapa de gunoi.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Despre un lucru care nu e in regula… « Motanul Incaltat - [...] Ce anume nu e in regula? Dupa parerea mea, nu e in regula Traian Basescu. Mai exact nu e…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.