Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 24, 2016 in Comunicate, International, Politic | 1 comment

Pericolul euroscepticismului, populismului şi extremismului la nivelul Uniunii Europene este acum mai mare ca oricând. Sper că prin dialog, consens, cu calm şi fără reacţii emoţionale, Uniunea Europeană va merge mai departe

official

Ana Birchall: Pericolul euroscepticismului, populismului şi extremismului la nivelul Uniunii Europene este acum mai mare ca oricând. Sper că prin dialog, consens, cu calm şi fără reacţii emoţionale, Uniunea Europeană va merge mai departe

DECLARAŢIE DE PRESĂ

 

În contextul votului de la referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, Ana Birchall a declarat că rezultatul referendumului arată că pericolul euroscepticismului la nivelul Uniunii Europene este acum mai mare ca oricând. “Rezultatul referendumului privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană reprezintă o zi tristă pentru proiectul european şi ne arată, din păcate, că pericolul euroscepticismului, populismului şi extremismului la nivelul UE este acum mai mare ca oricând. Rezultatul reflectă opţiunea majorităţii cetăţenilor Marii Britanii. Am luat act de acest rezultat, chiar dacă, așa cum am afirmat de fiecare dată, consider că locul Mării Britanii este alături de marea familie europeană. Îmi exprim speranţa că factori de decizie din statul român vor găsi soluţiile necesare pentru a apăra interesele românilor din Mare Britanie”, a declarat Ana Birchall.

“Uniunea Europeană s-a confruntat în ultima perioadă cu mai multe provocări, cu crize care au amplificat ascensiunea curentelor eurosceptice și anti-europene. Acum, UE trebuie să îşi regândească strategia pe termen mediu şi lung, iar familia europeană trebuie să fie solidară și unită în aceste momente. Sper că prin dialog, consens, cu calm şi fără reacţii emoţionale, Uniunea Europeană va merge mai departe. Din punctul de vedere al Comisiei pentru afaceri europene, România rămâne ferm ataşată valorilor europene, implicată în proiectul european şi susţine în continuare importanţa proiectului european şi nevoia de identificare a unor soluţii comune şi responsabile la actualele provocări cu care UE se confruntă. Este important să rămânem loiali proiectului european, mai ales în aceste momente de cumpănă, deoarece numai împreună putem fi cu adevărat puternici”, a mai precizat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

“Cred că acest moment atrage atenţia asupra viitorului construcţiei europene. Din păcate, aşa cum am spus de mai multe ori, prin votul de azi s-a confirmat că există o criză de încredere la nivelul UE, atât faţă de proiectul european, cât şi la nivelul statelor membre. În egală măsură, cred că este un semnal de alarmă tras inclusiv la nivelul Bruxelles-ului, care ar trebui să ţină cont mult mai mult, de acum înainte, de rolul şi de implicarea fiecărui stat membru în procesul de luare a deciziilor la nivelul instituţiilor europene, printr-un dialog strâns şi permanent cu parlamentele naţionale. Îmi exprim speranţa că acest moment de cotitură pentru UE nu va fi folosit pentru interese electorale de partid ale unor formaţiuni politice din unele state membre”, a subliniat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, Ana Birchall.

1 Comment

  1. Poate ca asta e pretul pe care il plateste UE pt birocratia excesiva si profilul ei nedemocratic.
    Poate ca UE nu e Europa. Cum isi permite Junker sa usuiasca UK dupa vot?! Parca UE se dorea a fi nucleu al globalizarii si al unei posibile confederatii globale, de asta importanta relatiilor intra-unionale tb sa fie la fel de mare ca importanta relatiilor cu exterioriorul(US, UK,.. Rusia, China.. – dar mai ales in cazul democratiilor!). F bine, nu mai vor britanicii UE, poate ca nici francezii. Ce sa facem?! Proiectul tb sa mearga fara reactii emotionale, inainte!
    Poate ca britanicii si nordicii isi doresc o uniune hanseatica, ca pe vremuri, fara sud. F bine! Poate ca centrul de greutate al UE ar tb sa se mute in Mediterana, si sa inceapa integrarea Africii de Nord, Turciei, Israelului, pe structura fostului Imperiu Roman. DAR! DAR, sa pastreze poarta deschisa si pt britanici, canadieni, americani.
    Asta inseamna sa fim europeni!
    EFTA (organizatie pe care UK a parasit-o in ’73 pt a adera la CCE)! Atentie la relatia UE-EFTA, UE ca institutie tb sa devzolte permanent relatii extracomunitare de genul EEA (UE-Norvegia-Islanda-Liechtenstein) sau UE-Elvetia si sa nu se gandeasca peste cat teritoriu si populatie are Bruxelles-ul autoritate, ci la ce confort la creeaza europenilor in general: indiferent ca sunt in UE, EFTA, Rusia, Turcia, ALGERIA (da, Nordul Africii este tot Europa, pt ca Europa inseamna deschidere catre exterior + ca N Africii a facut parte din Imp Roman).

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.