Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 18, 2012 in Politic | 31 comments

Pentru Patapievici, acest fin intelectual!

poate macar acum  va intelege o vorba mai veche si anume: talentul danseaza imitatia topaie!

Da, recunosc, nu il respect deloc pe acest personaj pentru simplul motiv ca am vazut ce a facut si in New York City sau in alte orase importante cheltuind sume enorme (lucru constatat si de Curte de Conturi) in toata aceasta perioada in care s-a aflat in fruntea ICR. Tot nu inteleg de ce acest fin intelectual pe numele sau  Patapievici, Horia Patapievici,  este atat de suparat doar pentru ca aceasta institutie a trecut sub controlul Senatului! Dl Patapievici nu a fost schimbat din functie desi pana la aceasta ora era decent sa isi prezinte demisia ca doar a fost numit politic! Dar se vede treaba ca la noi nu se poate respecta un principiu simplu: ai fost numit politic de o echipa cand acea echipa pierde pleci tu nu stai cocotat pe scaun in continuare!

Sincer eu nu inteleg toata aceasta agitatie: ce „independenta politica” se incalca daca ICR trece de sub controlul Presedintelul Basescu sub controlul Senatului? Sa inteleg ca fiind sub controlul Presedintiei ICR nu este politizat?! Avem curajul sa incetam cu aceasta ipocrizie?! In plus de ce se agita Patapievici cand insusi Premierul Ponta a declarat ca nu va fi schimbat (desi personal in continuare consider ca este decent ca o persoana numita politic – indiferent cum se numeste aceasta persoana- sa plece atunci cand echipa care l-a numit politic a pierdut…e o chestie de principiu)

PS. Si da, acest fin intelectual, datoreaza scuze familiei mele, scuze pe care nu a avut decenta sa le prezinte nici pana in ziua de astazi desi stia/stie ca a murdarit numele familiei mele cu informatii false! Vorba aceea: mare om…mare caracter domnule!

31 Comments

  1. nu stiu povestea cu insulta asupra familiei dumneavoastra, insa Patapievici nu a fost numit politic. Pe mine ma ia groaza cand spuneti ca ICR trebuie controlat de senat (deci politic) si ca sunteti de acord cu politizarea acestui institut dupa cum bate vantul prin parlament.
    TOATA LUMEA care nu e aplaudac USL e numit politic, ce sa zic.

    • trahanache
      Patapievici a fost numit politic de catre Basescu. Este o realitate. ICI trebuie sa se coodorneze cu MAE asa cum se intampla cu echivalentul ICI in tari civilizare precum Marea Britanie, Italia, Franta.

  2. eu va inteleg dar de aici pana a impune ideea ca este necesar un control politic asupra ICR….
    Plus ca Domnu Ponta, nu vrea sa il schimbe pe Patapievici (nu acum, mai asteapta sa se linisteasca apele si ziarele) ci vrea ca pe viitori sa puna la cultura pe cine vrea muschii majoritatii parlamentare, ca sa nu fie probleme…. Ce probleme? „Nu tace domle ‘telectualii astia! Azi cu noi, maine impotriva, nu sunt consecventi!”
    Da, Patapievici a fost mai tot timpul un suporter al opiniilor prezidentiale DAR! trebuie sa facem o diferenta intre Patapievici, care a si criticat vehement pe Basescu cand a fost contrar opiniilor proprii. Daca e sa fie demis, sa fie demis pe motive tehnice si maine, dar nu politic. Nu are ce cauta politica in cultura, a ajuns ce au facut comunistii din cultura.
    Gresiti fiind solidara din cauza persoanei care conduce ICR. Este vorba de principiul care se incalca.
    O sa va treziti cu un ICR care coopereaza cu Florin Salam si cu Maruta, aceste „etaloane” ale culturii romanesti deoarece restul o sa refuze. De ce se baga (hai ca pe Hasoti il inteleg) dar Ilie Sarbu vrea sa discute cu Patapievici? Ilie Sarbu care a inchis catedrala de la Timisoara ca sa nu aiba unde se ascunde demonstrantii, si a lasat oamenii aia sa fie impuscati pe afara?
    Ce realizari culturale are individul asta sa aiba DREPTUL sa deschida gura in fata ICR?

    • trahanache
      te rog sa imi explici si mie ca sincer nu inteleg ce principiu se incalca daca ICR este trecut sub controlul Senatului (unde ai o comisie de cultura) neramanand sub controlul Presedintiei??!!! Tu spui ca e foarte rau sa fie numita conducerea de o majoritate parlamentara? Dar nu e tot atat de rau, daca nu si mai rau, sa fie numit doar de o singura persoana: presedintele??? Sincer nu iti inteleg argumentatia alta decat ca preferi sa ramana sub controlul lui Basescu si nu a Senatului!

      • @Ana Birchall
        De acord cu trahanache daca Basescu ar fi fost (cel putin pana in prezent) echidistant din punct de vedere politic, ceea ce se traduce, conform Constitutiei noastre, in felul in care arata art.80, al.2: „Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate”. Or, Basescu a fost (cel putin pana in prezent) un presedinte jucator! Ceea ce nu spune Constitutia ca ar trebui sa fie sau sa faca Presedintele. Or, un Presedinte care joaca politic, numeste din punct de vedere politic, atunci cand are posibilitatea. Pe de alta parte sa nu uitam cum s-a exprimat Basescu fata de intelectualitate, fata de filozofi, spunand ca avem nevoie de tinichigii, chelneri… Atunci iti poti pune intrebarea: ce realizari culturale are individul asta – Basescu? Si atunci s-ar putea sa nu intelegi de ce se baga in cultura…
        Controversa asta e veche de cand lumea. Trahanache, te rog sa observi raspunsul pe care ti l-a dat D-na Birchall:

        „ICI trebuie sa se coodorneze cu MAE asa cum se intampla cu echivalentul ICI in tari civilizare precum Marea Britanie, Italia, Franta.”(probabil ca e vorba de ICR, nu ICI, n.m.)

        As dori sa dau un exemplu din Franta,:
        http://ro.wikipedia.org/wiki/Alian%C8%9Ba_Francez%C4%83
        Se arata, printre altele, ca:

        „Alianța Franceză de la Paris (în limba franceză: Alliance française) este un organism privat, care are statutul de asociație cu scop nelucrativ, recunoscută de utilitate publică, și a cărei misiune este promovarea limbii și culturii franceze în străinătate. În această calitate, ea contribuie la predarea limbii franceze ca limbă străină și eliberează unele diplome specifice, precum și pe cele definite de ministerul francez al Educației naționale (DELF și DALF). Sediul său este la numărul 101, boulevard Raspail, la Paris, în arondismentul 6, Franța.”

        De observat ce personalitati marcante ale culturii mondiale l-au creat dar si faptul ca el este un organism privat, desi primeste de la statul Francez o subventie „care acoperă circa 5% din bugetul său anual. O altă parte a bugetului său este de facto acoperită de către Statul francez, prin punerea la dispoziție a unor profesori.”.
        Dar sa ne uitam si pe site-ul Aliantei Franceze:
        http://www.alliancefr.org/sommes-nous
        si al Fundatiei:
        http://www.fondation-alliancefr.org/
        Am remarcat ce scrie in primul site, cel al Aliantei:

        „Chaque Alliance française est une association de droit local à but non lucratif, qui exerce sa mission de manière autonome, en dehors de tout engagement de nature politique ou religieuse.”(subl. mea)

        Deci lucreaza in afara de orice fel de angajament de natura politica sau religioasa!
        Hai sa vedem cum e la noi!
        http://www.icr.ro/bucuresti/misiune-strategie-functionare/misiunea-icr.html

        „Înfiinţat în baza Legii 356/2003, prin reorganizarea Fundaţiei Culturale Române şi a Editurii Fundaţiei Culturale Române. Institutul Cultural Român se află sub autoritatea preşedintelui României, care este preşedinte de onoare al ICR. „

        Dar eu va rog sa cititi tot ce scrie despre misiunea ICR. N-am observat o fraza prin care sa se spuna ca isi exercita misiunea in afara de orice angajament de natura politica sau religioasa. Daca vedeti o astfel de fraza, va rog sa-mi semnalati lucrul acesta si eu imi voi cere imediat scuze…
        Asta ca sa vedem si cum e prin tarile civilizate…

      • Prefer sa ramana sub patronaj prezidential, indiferent de persoana. In parlament nu mai are nimeni incredere.

        • trahanache
          iar eu prefer sa mearga sub control parlamentar tocmai pentru a incepe recredibilizarea insitutiilor statului.

      • Intervin (cu permisiunea dumneavoastra, sper): nu se poate sustine ca Patapievici s-ar fi pliat intocmai pe toate opiniile d-lui Basescu, nu se poate sustine ca a acordat sprijin artistilor romani pe criterii politice, nu se poate sustine s-a inconjurat de oameni fara valoare etc.

        In lumina celor de mai sus si in fata evidentei (de nediscutat, stau dovada aprecierile din afara) ca ICR este una din putinele institutii care functioneaza in statul roman, este un abuz si o dovada de provincialism sa incerci sa faci dintr-o institutie fanion a culturii romanesti CONTEMPORANE un club de barfe pasuniste. Eventual va ganditi sa numiti in fruntea ICR personaje ca Dom’ Profesor, ca efectul vomitiv sa fie complet.

        PS: Aspectele de ordin personal ale relatiei dvs. cu HRP ar trebui sa le rezolvati dvs. in instanta, fara sa le invocati aici.

        • nedormita
          Nu am un nimic cu Patapievici decat lipsa de respect fata de cineva care vrea sa danseze dar nu poate decat sa topaie. Aceasta este parerea mea si cred ca am dreptul la o parere asa cum si tu ai parerea ta, pe care ti-o respect. Asa cum am mai spus parerea mea personala este ca sub tutela Senatului (si deci a Parlamentului) ICR poate sa se dezvolte mai bine decat sub tutela unei singure persoane, presedintele, indiferent cum se numeste aceasta persoana. Poate este si un inceput in recredibilizarea insitutiilor statului inclusiv a Parlamentului! Tot atat de bine cred si respectarea unui principiu simplu: ai fost numit politic de o echipa pleci singur cand acea echipa nu mai este…nu am auzit pe nimeni facand scandal cand a fost numit politic dar toti fac scandal cand sunt schimbati tocmai pentru ca au fost numiti politic….ba unii mai au tupeul si dai si in judecata folosit scapari legislative!

          • Multumesc, am mai citit deja de trei ori raspunsul dvs. (identic) ceva mai jos; nu era nevoie sa folositi combinatia copy + paste atat de insistent, momentul e totusi destul de delicat 🙂

            As vrea sa va pot spune si eu ca va respect parerile personale, dar din pacate inca nu le-am aflat decat pe cele exprimate pe linie de partid. Dupa cum spunea mai jos trahanache, ne jigniti incercand sa mimati entuziasmul fata de ce se intampla in partidul din care faceti parte.

            De ce nu sunteti, de exemplu, ministru la Educatie? Din cate stiu, subiectul educatie si cultura va intereseaza si pe buna dreptate, iar experienta studiului intr-o universitate de prestigiu v-ar putea recomanda.

            Daca aveti respect fata de dvs. si munca dvs. de pana acum, de ce va lasati marginalizata, si mai ales in partidul acesta de non-valori?

            In incheiere, am rugamintea sa nu ma mai tutuiti.

          • nedormita
            da ai drepate poti spune ca am fost marginalizata iar aceasta marginalizare s-a datorat tot unei mizerii dovedite in justitie ca fiind una dintre cele mai mizerabile campanii de denigrare si defaimare duse impotriva unei persoane publice (si atunci dl Patapievici fara respect fata de adevar si-a dat cu parerea desi niciodata nu s-a deranjat sa ma intrebe pe mine care este adevarul) iar cel care a initiat si intretinut aceasta campanie prin punerea in circulatie de informatii false a fost condamnat de catre instanta de judecata. De ce se declansase aceasta campanie prin inscenari josnice la adresa mea? pentru ca scormonisem musuroiul de la educatie (dadusem in judecata ministerul educatiei si castigasem astfel incat ministerul a fost fortat sa faca publice toate contractele pe care le incheiase pe bani publici). Nu mi-a fost usor sa ma ridic din aceasta umilinta publica care a afectat grav nu numai sanatatea mea (as vrea sa te pui o secunda in locul meu si sa iti imaginezi cum este sa fii umilit public de lucruri pe care nu le-ai comis, sa iti vezi copilul traind in spaima ca nu va mai avea mama, sa iti imaginezi cum este sa iti vezi CV ul murdarit fara sa ai nici cea mai mica vina) dar mi-a lovit copilul meu minor (atunci de 7 ani). Asa ca impreuna cu sotul meu am considerat pe buna dreapte ca principala prioritate pentru noi este sa imi stabilizez copilul si sa ma pun eu pe picioare concomitent cu lupta pe care am ales sa o duc in justitie impotriva celui care mi-a murdarit numele meu si al familiei mele. Si am reusit sa arat tuturor ca tot ce am spus eu a fost adevarat. Asa cum am mai spus in aceasta perioada am descoperit adevarate caractere dar si multe jigodii…pe ultimile le-am eliminat din viata mea.
            Pe de alta parte Adina eu am ales sa intru in politica pentru a face ceva nu pentru a ma cocota pe un scaun…si ma mandresc cu cateva proiecte pe care le-am initita si dus la bun sfarsit. Si da, am avut aceasta mandrie ca sa arat tuturor ca nu ma plang, ca nu cer ajutorul nimanui (decat al familiei mele) si ca ma lupt pentru a imi face mie dreptate ca sa pot face dreptate si pentru alte persoane.
            Chiar daca te vei supara iti voi spune ca mi-ar fi placut sa vad un protest mai puternic atunci cand eu am fost victima unei asemenea campanii de denigrare si defaimare…Unde ati fost voi cei care astazi ma acuzati si ma certati ca ma las marginalizata?
            Cat despre stilul de adresare imi pare rau acesta este stilul meu de a discuta pe blogul meu si nu il voi schimba. Numai bine

  3. Asta inseamna, stimata doamna, ca intreaga intelectualitate romaneasca, reprezentata de toti cei care protesteasca impotriva aceastei ‘ordonante’ se insala. Toti!!! Mi-e foarte greu sa cred si cu atat imi este mai greu sa cred cu cat cunosc oameni in ICR si stiu ce fac si cu cat drag. Oameni care, de cele mai multe ori, nu au ce manca, pentru ca sunt bugetari, dar stiu ca ceea ce fac CONTEAZA! Cati pot spune acelasi lucru? Din punctul meu de vedere si al celor multi ca mine, USL a pierdut votul meu. Un guvern care lucreaza pentru mine nu are ca prima grija, prin ordonante de urgenta, sa schimbe conducerea unui institut cultural. Mult blamatele ordonante de urgenta ale ‘celorlalti’ acum va apartin. Si ce faceti mai intai si mai intai e sa-i purtati sambetele unui intelectual pentru care nu aveti niciun respect. De la inaltimea carui turn de fildes?

  4. Dar ce principiu se incalca daca este sub controlul presedintelui? Cat timp presedintele s-a numit Ion Iliescu de ce a fost in regula? D-l Geoana a afirmat ca atunci cand o sa fie o alta persoana presedintele Romaniei, ICR va reveni in subordinea Presedintiei. E uluitor.
    PS. Ma surprinde faptul ca pana si dvs aveti atitudine de genul „nu-i de-al nostru deci nu-i bun”.

    • Timeea,
      o greseala poate justifica comiterea altei greseli? Asa cum am mai spus parerea mea personala este ca sub tutela Senatului (si deci a Parlamentului) ICR poate sa se dezvolte mai bine decat sub tutela unei singure persoane, presedintele, indiferent cum se numeste aceasta persoana. Poate este si un inceput in recredibilizarea insitutiilor statului inclusiv a Parlamentului! Tot atat de bine cred si respectarea unui principiu simplu: ai fost numit politic de o echipa pleci singur cand acea echipa nu mai este…nu am auzit pe nimeni facand scandal cand a fost numit politic dar toti fac scandal cand sunt schimbati tocmai pentru ca au fost numiti politic….ba unii mai au tupeul si dai si in judecata folosit scapari legislative!

      • Eu cred ca principiul cel mai sanatos (mai ales in institutiile,culturale,de stiinta, cercetare etc) este: DACA ACEL CONDUCATOR (IMPREUNA CU ECHIPA LUI) A FACUT LUCRURI BUNE,REZULTATELE SUNT DE EXCEPTIE ATUNCI NU TREBUIE SCHIMBAT DOAR PT CA AU VENIT AI NOSTRI. Dvs, pt ca sunteti polotician tanar tb sa incurajati performanta, competenta.
        PS „O greseala poate justifica comiterea altei greseli?” Cum de ati sesizat „greseala” tocmai acum?
        „Poate este si un inceput in recredibilizarea insitutiilor statului inclusiv a Parlamentului!” Este oare o metoda buna sa recredibilizezi o institutie necredibila subordonandu-i o institutie credibila? (Ati dres macar o data o ciorba stricta punand in ea un inel de aur?)

        • Timeea iti respect parerea dar te rog sa imi permiti sa am si eu parerea mea.
          Poate te uiti si in lista componentei Consiliului Director al ICR!

  5. Doamna, noi nu suntem comentatorii lui Ciutacu. Poporul asta, cum ati spus, s-a saturat de felul in care a fost condusa Romania in ultimii ani. Si drept este.
    Dar sa nu faceti confuzie intre poporul s-a saturat de PD-L si poporul s-a saturat de felul in care a fost condusa Romania.
    Ca daca USL vine cu aceleasi paradigme si nonvalori ca PD-L si crede ca e suficient se inseala amarnic.
    Eu va rog asa: nu mai fiti om politic! Departajati-va de mentalitatea asta de grup care persista acum in USL: ai nostri si ai lor. Aveti o anumita pregatire academica, cati din USL se pot compara cu dumneavoastra? Si atunci de ce sunteti marginalizata? De ce taceti si va complaceti in a emite doar opiniile care nu ar afecta USL? De ce va cramponati? Ma credeti pe mine asa de prost incat sa cred ca va place tot ce se intampla acum la guvernare?
    Faceti ce ati spus ca faceti: actionati in interesul poporului indiferent cine se supara si cati „prieteni” pierdeti.

    Infrant nu esti atunci când sangeri,
    nici ochii când în lacrimi ti-s.
    Adevaratele infrangeri,
    sunt renuntarile la vis.

    Nu este un moment prielnic, o sa va spuneti…. Niciodata nu va fi un moment prielnic!

  6. Dumneavoastra, politicienii tineri, trebuie sa va obisnuiti cu reactii dintre cele mai dure ale celor cu care impartiti o generatie si care stiu si singuri sa gandeasca. Daca doriti sa continuati sa fiti PSD-ul votat de mosnegimea satelor, de cei multi si usor manipulabili, atunci noi, ceilalti, va lasam cu sicanele domniilor voastre, cu discursurile personale puse voios sub masca autencititatii politice si a spoielii pudibonde. Eu nu mai vreau circ si nici problemele personale ale diversilor policieni nu ma privesc. Eu stiu sa discern singura din ce vad, din ce aud, din ce citesc, din ce cred si gandesc. Eu inca mai am de vazut faptele acelea, ca pana acum, la vorbe, se pricepe toata lumea. Iar de la policienii tineri chiar am pretentii. Si sper sa-i vad ridicati la valoarea pe care o pretind. Asta daca votul meu, intr-adevar, conteaza. Daca nu …

    • Ionela
      nu am o problema cu reactii chiar si reactii dure. Asa cum am mai spus parerea mea personala este ca sub tutela Senatului (si deci a Parlamentului) ICR poate sa se dezvolte mai bine decat sub tutela unei singure persoane, presedintele, indiferent cum se numeste aceasta persoana. Poate este si un inceput in recredibilizarea insitutiilor statului inclusiv a Parlamentului! Tot atat de bine cred si respectarea unui principiu simplu: ai fost numit politic de o echipa pleci singur cand acea echipa nu mai este…nu am auzit pe nimeni facand scandal cand a fost numit politic dar toti fac scandal cand sunt schimbati tocmai pentru ca au fost numiti politic….ba unii mai au tupeul si dai si in judecata folosit scapari legislative! Cu asa ceva nu pot fi de acord pentru simplul fapt ca este nu numai abuz dar si ipocrizie! Daca gresesc in atitudine ai dreptul sa ma pedepsesti criticandu-ma dar, asa cum simt ca esti, nu cred ca nu poti fi de acord cu principiul enuntat mai sus. Sau ma insel?

      • Stimata doamna, un politician este, asa cum imi aducea aminte o prietena astazi – desi, oriunde te uiti, parlament, guvern etc, este foarte usor sa uiti – este, asadar, vocea celor pe care ii reprezinta ca ideologie, credinta si orice alte criterii care imping un om spre o astfel de cariera. Eu sunt de parere ca exista suficiente pareri ale celor pe care sper ca ii reprezentati care converg inspre aceeasi concluzie: un om competent, indiferent de cine este numit si pe ce criterii, este un om competent. Ratiunile politice nu isi au rostul intr-o astfel de dezbatere. Cand ceva functioneaza, nu distrugi doar pentru a satisface niste principii care nici macar nu merita mentionate. Pentru ca altfel vorbim despre o politica resentimentara a unora care ma servesc pe mine si care ar trebui sa se preocupe de altceva. Ceva care este pentru consumul maselor: educatie, sanatate, pensii si toate celelalte promisiuni cu care o sa va intoarceti cand se apropie parlamentarele si pe care o ni le plimbati pe la nas cand o sa vreti sa dati jos presedintele. Iar eu, personal, schimbarea am sa incep sa o observ de la om la om, de la politician la politician si nu otova, sub 3 initiale, oricare vor fi fiind acelea.

        In alta ordine de idei, ma bucur sa vad ca sunt politicieni care raspund la provocari si inteleg valoarea argumentului; si mai mult ma bucura tonul civilizat al persoanelor care vin aici. Poate, cine stie, mai e o sansa si pentru noi.

        • lonela
          complet de acord cu tine

  7. „Numai faptele fac sa cunoastem ceea ce suntem si simtim cu adevarat”

    @ionela: cu noul sistem de vot basist promovat cu mare pompa brusc de uslasi, votul dumneavoastra conteaza cel mai putin din 1990 incoace.

    cu referire la caz: puteati avea decenta sa asteptati ianuarie 2013 pentru executii politice la icr. ma intreb: s-au rezolvat toate problemele economice? au (re)venit investitorii cu bani? s-au periat taxele si impozitele sa fie mai usor de platit si mai transparente? s-a redeschis vreun spital? tva-ul la alimentele de baza s-a redus? e vreun management privat pe la vreo regie? ba culmea tupeului, ati introdus hidroelectrica in insolventa pentru a nu putea fi listata vreo actiune si a fi pastrata pentru muls in continuare de catre politicieni.

    nu pentru voi am strigat la universitate jos basescu in iarna! nu ma intereseaza icr,mircea diaconu,prefectii,sefii politiei,regiilor de stat etc inlocuirea hotilor lor cu hotii nostri nu ma intereseaza!

    ce credeti,scapa domnul Nastase? eu in locul domnului Nastase as fi complet siderat sa fiu condamnat pentru o gainarie…

    n-am votat la locale.variante:un pdl-ist si un fost pdl-ist. halal alegere ne-ati oferit!

    • un mitic
      In primul rand felicitari pentru ca ai fost in Piata Universitatii. Parerea mea personala este ca sub tutela Senatului (si deci a Parlamentului) ICR poate sa se dezvolte mai bine decat sub tutela unei singure persoane, presedintele, indiferent cum se numeste aceasta persoana. Poate este si un inceput in recredibilizarea insitutiilor statului inclusiv a Parlamentului! Tot atat de bine cred si respectarea unui principiu simplu: ai fost numit politic de o echipa pleci singur cand acea echipa nu mai este…nu am auzit pe nimeni facand scandal cand a fost numit politic dar toti fac scandal cand sunt schimbati tocmai pentru ca au fost numiti politic….ba unii mai au tupeul si dai si in judecata folosit scapari legislative!
      Cat despre celelalte probleme invederate de tine ai dreptate: trebuie sa ne concentram sa le rezolvam. Numai bine

  8. Multumesc pentru raspuns.

    Ca de la femeie la femeie, nu ma pronunt asupra mizeriilor pe care le-ati avut de infruntat. Ele sunt cel putin regretabile.

    Dar va rog sa incercati sa fiti obiectiva cu privire la profesionistul si managerul HRP. Daca mizeriile pe care spuneti ca vi le-a facut nu va permit acest lucru, poate ar fi mai bine sa va alegeti o alta lupta.

    Motive sa va indignati (fara miza personala) sunt destule.

    • nedormita
      Raman la parerea mea ca este mai bine ca ICR sa fie sub control Parlamentar asa cum este in alte tari.
      Pe de alta parte nu inteleg de ce se agita atat HRP cand nici macar nu s-a pus schimbarea sa din functie odata cu trecerea ICR sub controlul Senatului! Oare toata aceasta agitatie nu iti da de gandit?!
      Si da in continuare imi mentin parerea despre numirile politice! Numai bine.
      Tot ce am scris in acest post nu este manat de indignari persoanle la adresa lui HRP…HRP nu are respectul meu si este suficient! E vorba de respectarea unor principii…daca vrem sa fim corecti si nu ipocrizi!

  9. O sa va revoltati dar nu prea stia multa lume de dvs inainte de scandalul respectiv.
    Si acum e cam aceeasi situatie pana cand o sa reusiti sa va etalati caracterul puternic pe care tot il estompati.

    • Bravo Trahanche!!!

      Eu am incetat de mult sa mai scriu pe blogul asta (il mai „rasfoiesc” in weekend)deoarece am sesizat acelashi aspect shi anume ca in realitate exista DOUA Ana Birchall. Cea de pe blog este activista de partid care este in stare sa se certe (sau sa ne certe) pe noi numai ca sa-i laude pe prea pushii partidului shi ideile lor nastrushnice(gen Sulfina Barbu la PDL).In realitate exista o a doua ANA frustrata, care nu are curajul sa-i infrunte pe cei de deasupra ei(atunci cand are ceva de spus desigur…shi slava domnului ar avea multe de spus ca este deshteapta foc).
      De asta la formarea acestui guvern Ana nu a fost in carti shi nu o sa fie niciodata (de fapt i-am mai spus asta intr-o postare anterioara.
      Inca o data: Bravo Trahanache…genial…, ai spus intr-o fraza cat nu poate Ana spune in 6 luni in toata masmedia:)))

      Sa auzim numai de bine!

    • trahanache
      da ma revolt ca ai auzit de mine in urma acelei mizerii…..si stii de ce? pentru ca stirile pozitive proiectele pozitive nu se vand in mass media! Daca te uiti la activitatea mea politica in perioada 2006 -2008 vei observa ca sunt cea care a initiat Pactul National pentru Educatie, ca am dat in judecata Ministerul Educatiei si am castigat fiind primul proces care a obligat o instituie publica sa isi faca publice contractele incheiate pe bani publici (un precedent sanatos zic eu) am dat in judecata The Sun obligand sa retracteze articolele denigratoare la adresa Romaniei si multe multe alte proiecte! Dar …lucrurile pozitive nu sunt cautate!

      • Draga doamna, din pacate aveti dreptate. Sunteti si dvs victima massmediei de azi. Vad oare antenele,RTV etc altceve decat rau,urat, murdar,laturi. Si in cel mai frumos lucru gasesc cate un motiv sa-si bage telespectatorii in coma. Sa nu mai vb de OTV…..

  10. Întrucît am primit şi la Redacţia Punctelor cardinale materiale bazate pe acest cras neadevăr ce i se impută “din auzite” (meteahnă balcanică de care şi un Eminescu se plîngea la vremea lui), consider ca pe o datorie să fac loc şi aici precizărilor de rigoare. Fraza incriminată prin răstălmăcire este următoarea (cu referire predilectă la aşa-numiţii “postmodernişti” şi la oportuniştii “modelor” ideologice): “Pentru nevoia de chip nou a tinerilor care în cultura română de azi doresc să-şi facă un nume bine văzut în afară, Eminescu joacă rolul cadavrului din debara…”, şi ea se regăseşte în articolul “Inactualitatea lui Eminescu în Anul Caragiale”, apărut iniţial în revista Flacăra (1-2/2002, p. 86), iar pe urmă reprodus şi în alte publicaţii (cf., de pildă, Adevărul literar şi artistic din 12.08.2006, p. 2, ca “probă” la materialul pro domo din p. 1). D-l Patapievici are toată distanţa critică faţă de acest soi de ingratitudine acefală şi deplînge “melancolic” o actualitate intelectuală (ar fi prea mult spus culturală) în care “caragialismul” bate “eminescianismul” (căci despre aceasta este vorba, de fapt).

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ori suntem Doctoranzi ori nu mai suntem? « Cand eram noi batrani - [...] pe blog acolo niste referiri la situatia din ICR unde exista o reactie de revolta la adresa lu Patapievishi, din…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.