Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 15, 2014 in Comunicate, Featured, Politic | 0 comments

Educația este cea mai bună zestre pe care putem să o dăm copiilor noștri.

10629593_569073966537709_2572957402833538979_n

Declaraţie de presă
„Educația este cea mai bună zestre pe care putem să o dăm copiilor noștri. Bunica mea, Cătălina, mi-a dat un sfat pe care l-am purtat în inimă și în minte toată viața: „ce ai in cap și în suflet nu poate să îți ia nimeni niciodată, iar educația, având ca fundație valori bine definite, este cea mai bună zestre pe care o poți avea vreodată.” România are nevoie de tineri pregătiți, ambițioși și talentați care să stea la temelia consolidării viitorului României pentru a înlătura dictatura non-valorilor. În special în acest moment, este important să vorbim despre mândria de a fi român și despre cele trei valori care să fie cărămizile drumului spre maturitate.
Ne-am plămădit, de-a lungul istoriei, într-un spațiu binecuvântat de Dumnezeu, numit deseori Grădina Maicii Domnului, o dată cu devenirea noastră creștină. Astfel o primă dimensiune a mândriei de a fi român se bazează pe frumusețea sufletului acestui neam caracterizată de virtuți ca: bunătatea, ospitalitatea, spiritul de jertfă, hărnicia, milostenia, vitejia și buna vecinătate, de care românii au dat dovadă de-a lungul istoriei lor. Aceste trăsături de care trebuie să fim conștienți pot fi cultivate și prezentate Europei și întregii lumi ca fiind definitorii pentru neamul românesc, un neam ce trăiește creștinismul în cele mai adânci fibre ale sale.
Cel de-al doilea pilon al trilogiei ființei noastre naționale este reprezentat de folclorul românesc, o existență plină de bogăție, culoare și diversitate. Românii trebuie să fie mândri de moștenirea tradițiilor cu care se identifică și care îi face unici în lume. Portul popular (costumul național și ia românească), dansurile (și aici evoc frumusețea ansamblurilor folclorice de pe Valea Tutovei), literatura cu basmele pline de înțelepciunea populară, frumusețea ouălor încondeiate, icoanele pictate, doinele cântate de mamele românce la căpătâiul copiilor lor, toate acestea reprezintă bogăția unui suflet creștin ales de care orice român poate fi mândru.
Al treilea pilon din trilogie se referă la sinteza celor două amintite înainte și reprezintă un crâmpei de geniu oferit lumii de acest popor minunat. Românii sunt capabili să contribuie, așa cum au făcut-o și până acum, la cultura universală a lumii prin vârfurile de geniu ale generațiilor trecute, prezente și viitoare. Eminescu nu este doar un simbol național, nu este doar un mare scriitor romantic sau publicist pașoptist, ci este o sinteză de românism în forma ei cea mai gingașă și răscolitoare, versul. Poetul nostru național adună în sine creștinismul, folclorul și genialitatea intelectuală a românului pentru a oferi lumii un model de mândrie națională. Cu astfel de valori te poți ridica deasupra neajunsurilor economice pentru a te afirma cu mândrie alături de popoarele cu care împărtășim același destin european.
Vă invit să spunem cu deplină conștiință și asumare copiilor noștri că sunt parte dintr-un popor minunat, cu un trecut din care pot învăța, un prezent pe care se pot baza și un viitor pe care și-l pot construi pe o fundație solidă: dimensiunea trinitară a unei existențe, Dumnezeu, tradiție și românism. Aceste valori își regăsesc puterea în educația pe care o oferim copiilor noștri. Trebuie să le transmitem copiilor noștri mândria de a fi român în această lume și dorința unei noi uniri a voinței naționale, în perspectiva sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire.
Accesul la educație nu este o favoare, ci o obligație pe care trebuie să o asigurăm copiilor noștri din prima zi și până în ultima zi de scoală. Fiecare leu alocat pentru o mai bună educație, pentru accesul la educație a unui copil, indiferent că se află în mediul rural sau în mediul urban, nu este o cheltuială, ci o investiție în prezentul, dar mai ales în viitorul copiilor noștri. Educația este cea mai bună zestre pe care putem să i-o dăm unui copil” a declarat Ana Birchall la festivitățile de deschidere a noului an școlar.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.