Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 17, 2013 in Politic | 2 comments

6 luni in Parlament – Raport de activitate

Acestea sunt datele, pe scurt, cu care m-am prezentat la bilantul meu în fața vasluienilor din Colegiul meu.

De Ziua Adormirii Maicii Domnului am început ziua participand la slujba de la biserica din satul Obârșeni, Comuna Voinești. Am continuat cu hramul din satul Bogesti ( comuna Pogana) incheind dupa amiaza cu audiente in Comuna Grivita. Vineri am inceput ziua cu intalnirea din comuna Dragomiresti, audiente in Comuna Puiesti incheind ziua cu audiente in Comuna Perieni. Sambata am inceput ziua cu intalnirea/audiente la Pogonesti continuant cu Tutova si incheind ziua cu o discutie foarte buna la Fruntiseni. Duminica imi voi incepe ziua participand la slujba de la Manastirea Grajdeni iar dupa amiaza voi participa cu mare drag la hramul de la Ivesti si Pochidia.

Am fost foarte bucuroasă să văd că oamenii, care se așteaptă să vadă politicienii la ei în sat sau comună doar în campania electorală, m-au primit cu aceiasi caldura si incredere apreciind raportul meu de activitate de ana acum. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine și, cu prietenia lor, m-au făcut să mă simt cu adevărat bogată. Mă bucur de asemenea că vasluienii au fost deschiși și mi-au comunicat sincer problemele lor. Împreună cu primarii, viceprimarii si echipa de consileri sunt sigură că vom reuși sa rezolvam cat mai multe din problemele ridicate. Sigur ca am primit si teme pentru urmatoarea sesiune parlamentara!

Voi reveni cu mai multe fotografii şi amănunte din această frumoasă zonă a Moldovei!

2 Comments

  1. Din cate am remarcat eu, pe la tzara, e mare nevoie de apa curenta, de gaze, de infrastructura functionala, de ambulante, de spitale..
    Anumite din problemele concrete discutate acolo le poti posta pe blog si poate cineva vine cu idei intalnite in comunitatea lor din tzara sau strainatate.
    Pe de o parte satul tb dezvoltat, iar pe de alta nu tb transformat intr-o societate consumerista. Tocmai pt zona e virgina, se pot implementa metode pt dezvoltare cu un impact minimal asupra mediului. De ex acel curent electric pe care oamenii il au inca din anii ’60-’70, poate fi produs de fiecare gospodarie macar in timpul verii. Oamenii tb in acelasi tp ajutati si responsabilizati.
    F multi moldoveni lucreaza in strainatate iar in satul lor construiesc vile luxoase si mari.
    Lumea tb incurajata cumva sa construiasca ecologic.
    Satele tb sa devina self-sustainable si mai mult, baza economiei pt viitor.
    Pai cum e sa ai mancarea asigurara, o economie naturala locala f dezvoltata si peste asta, joburi remote, pe care localnicii cu pregatire speciala le pot avea pt diverse companii internationale.
    Nu ar mai putea fi facuti sclavi de catre corporatii pt ca oricand ar putea lua o pauza si cantari mai bine oferta. In acelasi timp ar aduce aspira bani in comunitatea lor.
    Cateodata, Ana, imi urasc zilele, imi urasc viata, de cata munca am pe cap. Pai asta nu e viata. Mi-as dori sa muncesc mai putin si sa castig doar jumatate din cat castig, dar momentan nu e posibil. Stiu ca produc cu mult mai mult decat castig.. Visez la o viata intr-o comunitate cum am descris mai sus.. Dar nici asta nu e posibil. Eventual as putea renunta la tot ce fac si sa ma mut la tara in Ro, dar nu as gasi viata de care vorbeam.. Deci iata .. probleme, probleme.
    M-as muta poate intr-un sat din strainatate, dar si aici ne-am confrunta cu bariera lingvistica si culturala.
    De-asta poate, satul romanesc/vasluian poate fi dezvoltat asa incat sa faca acea balanta intre identitatea locala si deschiderea globala. Interesant este sa-l iei si pe Martyn cu tine in sate..
    Tinerii de la sate tb sa vb engleza sau franceza(daca e mai usor pt vorbitorii nativi de romana sa invete fr) si sa isi deschida satul turismului si economiei globale.
    Globalizarea tb sa fie a oamenilor si micilor comunitati, nu a guvernelor sau corporatiilor. Cei din urma ar folosi-o ca pe o unelta de a supune mai bine. Si nu vrem asta.

  2. Bravo, bravo, bravo

Trackbacks/Pingbacks

  1. Oameni care mai sunt si oameni care nu mai sunt… « Motanul Incaltat - [...] Dr. Vasile Candea nu octogenar, dar care sa aiba azi varsta de, sa zicem, 30 de ani. Un astfel…
  2. Apropo de ultimul sondaj… « Motanul Incaltat - [...] până la ultimul soldat“ de inspectorii de integritate” nu pune intr-un real pericol USL. De remarcat este ca pericolul…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.