Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 25, 2013 in Personal | 4 comments

Muzica de sfarsit de saptamana

Imi era dor de Voltaj asa ca nu m-am abtinut si va invit sa ascultam o melodie superba: Pic Pic…… chiar daca sunt sigura ca voi primi critici din partea echipei mele din campania electorala (pe care recunosc ca, la sfarsitul fiecarei zile de campanie, in drum spre casa, i-am asasinat  cu Voltaj si Holograf!)

4 Comments

  1. Critici? De ce? Voltaj si Holograf nu fac bine la sanatate? 🙂
    Acuma, scuzati-ma, dar pe vremuri obisnuiati sa spuneti ca acesta e blogul Dvs., nu al PSD…
    O critica ar fi ca Stanga pare a duce lipsa de idei. Poate e doar o impresie, dar Stanga risca sa devina neconvingatoare. De aceea v-as sugera sa va uitati la urmatorul pasaj care il are ca autor pe Traian Ungureanu, de la Dreapta esicherului politic:

    „Să stabilim, întîi, ce nu mai avem (sau n-am avut niciodată). Nu mai avem o economie vie, adică un motor de dezvoltare care poate schimba practic, nu declarativ, raporturile în societate, generînd persoane și comunități capabile să stea pe picioarele lor. Mai mult decît atît, România a pierdut, în intervalul 1990-2000, premizele dezvoltării interne. Declinul demografic a micșorat în mod accelerat rezerva națională de viitor, un sistem de educație dezastruos a avut grijă se descalifice generațiile încă în cursă iar migrația căutătorilor de muncă manuală sau de înaltă calificare a lăsat acasă o populație îmbătrînită, dispusăla dependență și ostilă oricărei relansări. Cu acest gol istoric poate lucra doar stînga. E exact genul de situație socială în care stînga, ca părinte natural, se simte politic excelent. Una din cele mai grave iluzii ale susținătorilor dreptei ne îndeamnă să credem că stînga va fi lovită de nemulțumiri sociale cumulate în timp. Presupunerea pare logică dar e falsă. Populațiile pot accepta perioade lungi de monopol politic tocmai pentru că sărăcia nu e un factor decisiv. Libertatea de a fi protejat de libertate e mult mai atrăgătoare iar stinga de tip USL-ist știe ce are de făcut pentru a conserva acdest sentiment. „

    sursa: http://traianungureanu-tru.blogspot.ro/2013/03/daca-vremdreapta-d-iscutam-de-dreapta.html

    Cum comentati? Pentru ca eu cred ca Stanga trebuie sa dea un raspuns la astfel de probleme si democratia obliga la dialog civilizat, chiar daca punctele de vedere sunt diferite sau tocmai pentru acest lucru! Ce dialog ar mai fi acela in care punctele de vedere sunt identice? Stanga pare a nu avea o conceptie clara privind dezvoltarea industriala a tarii. Intr-o emisiune de la televizor am vazut ca cineva chiar l-a criticat pe Victor Ponta pentru ravna cu care acesta sustine privatizarea CFR Marfa, spunand chiar ca Dl. Ponta pare a fi „din partidul D-nei Merkel” (citat din memorie), decat un exponent al social-democratiei.

  2. D-na Birchall,
    S-a tot vorbit la noi de „drumul spre Est sau spre Vest”… Acum se vorbeste de reducerea cheltuielilor, de marirea veniturilor la buget prin marirea taxelor si impozitelor…
    Interesant este ca noi ne mandrim cu datoria publica mica, as indrazni sa spun char foarte mica, pe care o avem, pe cand Vestul, inclusiv SUA, au o datorie publica imensa. Nu vi se pare ca noi cheltuim prea putin…? Noi vrem sa fie „ca-n Vest”, dar de cheltuit, cheltuim foarte putin. In schimb au crescut taxele si impozitele intr-o economie si asa greu incercata. Acuma se vorbeste de primarii in insolventa… Ce parere aveti? Se poate aplica insolventa, care, dupa parerea mea, e aplicabila societatilor comerciale, primariilor? Sau e vorba de o confuzie intre ceea ce inseamna o societate comerciala, al carei scop este obtinerea profitului, si o primarie? Tipul de management la o societate comerciala e cu totul altceva decat tipul de management al unei primarii. E clar, zic eu, ca o primarie nu poate fi reorganizata ca sa produca nasturi, dupa ce a produs sosete, pentru ca nasturii au cautare pe piata.
    Trebuie sa existe responsabilitate mai mare in cheltuirea banului public, trebuie luate masuri impotriva furturilor… Totusi, daca nu se face ceva pentru imbunatatirea situatiei economice in orasul respectiv lucrurile nu au cum sa se indrepte. Ar trebui atrase investitii, create din nou industrii locale pentru ca un oras sa infloreasca si sa determine dezvoltarea unei zone mai largi.
    Eu nu vad cum poate, spre exemplu, avea succes regionalizarea cand in regiunea respectiva nu ai un centru (sau mai multe) puternic economic, generator de dezvoltare.
    Vad ca dorim sa ne inspiram din economia US. Aveti o experienta americana. Stiti, desigur, foarte bine ca, de pilda, economia Statului New York, cu o populatie comparabila din punct de vedere numeric cu cea a Romaniei, este dominata de economia orasului New York – The New York City, ce avea un PIB de $1,28 trilioane in 2010. Deci un centru economic puternic – in cazul acesta New York City – care genereaza dezvoltarea in tot Statul New York. Pe de alta parte, avem state cu un PIB mai mare decat, de pilda, al Finalndei, cum ar fi Arizona, dar in care statul este principalul angajator, desi e un stat condus de republicani.
    Poate ar trebui sa avem si noi in vedere crearea unor centre economice puternice, prin atragere de investii mari, generatoare de dezvoltare ale unor regiuni mai mari, acoperind astfel intreaga tara, si, acolo unde e cazul, unde se impune, statul sa redevina principalul angajator, asigurand astfel un grad cat mai bun de ocupare al fortei de munca si mentinand in felul acesta consumul.
    In legatura cu taxele si impozitele. Eu sunt de parere ca marirea taxelor si impozitelor pe vreme de criza economica e o greseala. Totusi, in New York City povara fiscala e una din cele mai mari din SUA. Dar uitati-va ce PIB are acest oras!! Daca tot tragem cu ochiul si incercam sa ne inspiram de la altii, macar sa copiem corect. Pentru ca noi mergem, pe cat bag eu seama, pe ideea de a face ce fac altii, numai ca acolo, la altii, lucrurile stau cu mult diferit fata de cum stau la noi…
    La noi, in anii scursi de la Revolutie incoace, nu au existat idei de dezvoltare economica si, drept consecinta, nici coerenta in aceasta problema atat de importanta.

    • Motanul Incaltat
      f interesanta analiza dvs. si in foarte mare masura sunt de acord cu ce spuneti dvs.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.