Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 20, 2017 in International, Politic | 0 comments

Am susţinut astăzi o intervenţie în sesiunea dedicată rolului instituțiilor educative în promovarea valorilor toleranței și modernizării din cadrul seminarului „Propagarea extremismului violent în regiunea OSCE și strategia adecvată pentru a împiedica atragerea și recrutarea de tineri de către organizațiile teroriste: abordarea marocană”, organizat cu prilejul vizitei delegaţiei Adunării Parlamentare a OSCE în capitala Regatului Maroc, Rabat, la invitaţia Camerei superioare a Parlamentului marocan.

În cadrul intervenţiei mele, am subliniat rolul fundamental al educației în promovarea unor valori precum toleranța, egalitatea de șanse sau respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, dar și în ce privește parcursul democratic şi că prin intermediul educaţiei putem combate radicalizarea, extremismul violent și toate formele de manifestare ale acestora. Este datoria noastră, a tuturor să creăm programe educaţionale care să ţintească persoanele marginalizate şi vulnerabile radicalizării şi să le oferim şansa unei dezvoltări academice, sociale şi economice armonioase.

În final, după cum am afirmat în repetate rânduri, am atras atenţia asupra faptului că un viitor mai bun depinde în mare măsură de valorile pe care le transmitem generaţiilor viitoare şi că alocarea de fonduri pentru educaţie nu reprezintă o cheltuială, ci o investiţie pentru viitor. Educaţia este cea mai bună zestre pe care o putem lăsa copiilor noștri.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.